Winterwonder december Collage

Mijn allerlaatste collage van 2016 is een feit. Begin dit jaar beloofde ik mezelf om elke maand met volle maan een collage te maken. Dit was voor mij geen opdracht, omdat ik het elke keer met volle goesting deed én omdat ik wist wat het me zou brengen. Ook deze maand bracht het collage-schrijven me de (brood)nodige inzichten in mezelf.

20161216_130623

Titel: Ik geef goud aan de wereld. Datum: 14 december 2016

Omdat ik ondertussen al startte met een cursus Volle maan collage-schrijven, kon ik die avond voor een tweede maal een collage maken, samen met de cursisten.

20161216_130719

Meestal ervaar ik de tweede collage als een versterking van enkele thema’s die in de eerste collage naar voor komen. Deze maand gaat het duidelijk over de ‘kast’! De kast?, vragen jullie je nu af? Ja, de kast! Tot twee keer wordt mijn aandacht tijdens het bladeren in tijdschriften getrokken door een gelijkaardige kast. Tijdens de eerste collage is al duidelijk waar deze kasten voor staan. Met de tweede collage verdiept het thema zich.

Ik schrijf in mijn dagboek, na het maken van de eerste collage:

“Een kast + klok + kerstboompje –> geheimen in de kast, verhalen in de kast. Ik heb een schat aan verhalen, geheimen, ervaringen waaruit ik kan putten, ik hoef maar mijn kast te openen : vertrouwen in mijn talenten.”

Na het maken van de tweede collage schrijf ik verder op het thema van de kast:

“Erboven staat een vrouw die iets geeft, een kopje met afbeelding van een zwaan op. Ook over zwanen zijn er prachtige verhalen, voedsel voor de ziel. Ik ben die vrouw. Ik wil graag mijn verhalen delen, want ze zitten nu allemaal opgesloten in de kast, een toffe creatieve kast, dat wel, … maar ze willen er uit. Stuk voor stuk… De verhalen zullen een ziel geven aan het leven rondom mij,…”

Voila, de twee ‘creatieve’ kasten broederlijk naast elkaar!

Nu had ik die cursusavond een extra schrijfoefening voorzien met een kaartje uit het Vrouwenorakel van Modron. Elke deelnemer kon een bomenkaartje trekken en kreeg extra inzichten aangereikt door hun boom en het thema die deze boom vertegenwoordigd. Mijn kaartje was de Hazelaar! Pas bij het lezen in het bijhorende boekje, werd ik er me van bewust hoe deze aansloot bij mijn verhalen-thema. In het boekje las ik: De Hazelaar is de Boom van verborgen wijsheid en poëzie! Ik schreef er een gedichtje in boomvorm over:

Van synchroniciteit gesproken!

Wat heeft Volle maan jullie gebracht?

5 gedachten over “Winterwonder december Collage

  1. Heel knap Vanessa en weeral heel inspirerend vond ik. Alhoewel ik helemaal opging in de volle maan deze maand die heel mooi was en een hoogtepunt in het Deepam Festival in Zuid-India welke ik reeds enkele malen meegemaakt het daar. Dus was ik helemaal vergeten van mijn collage te maken. Zodus ga ik me er ook eens mee bezig houden vanavond. Kijk er weeral op vooruit 🙂

  2. leuk om te lezen dat er ook bij jou – bij het maken van jouw collages en jouw volle maan rituelen – van synchroniciteit sprake is. Dit vind ik telkens zo bijzonder. Ik kijk al uit naar de momenten waarop jij de deur opent van jouw kasten vol verhalen!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.