Innerlijk Pelgrimeren

Schrijvend op weg naar je hart…

Veel mensen vatten een pelgrimstocht aan om verdieping te vinden in hun leven, om dichter bij zichzelf te komen. Voor sommige mensen is een fysieke pelgrimstocht te zwaar, maar leeft er een gelijkaardig verlangen naar verdieping en zelfkennis. Innerlijk pelgrimeren biedt een unieke weg aan: al schrijvend.

Schrijfweekend Innerlijk Pelgrimeren 

Deze pelgrimstocht gaan we schrijvend op weg naar ons eigen hart. We laten ons leiden en verrassen door verschillende schrijfopdrachten die ons dichter bij onze innerlijke wijsheid brengen. We vertrekken om antwoorden te vinden. Verlaten de vertrouwde paden om zo de essentie weer te vinden. Aan de hand van schrijfoefeningen gaan we stap voor stap op weg, en brengen thema’s als vertrek, labyrint, afscheid, reisgenoten, verlangens, je eigen ritme, verdwalen, thuiskomen, enz.. in kaart.

Het programma is gebaseerd op het boek Innerlijk Pelgrimeren van Christine De Vries (Shodo). Ik ben gecertificeerd cursusleider van Shodo. Meer over mij vind je hier.

In deze cursus vertrekken we in kleine groep en gaan samen al schrijvend op weg.

Momenteel is er nog geen schrijfweekend Innerlijk Pelgrimeren gepland.

Wil je toch al meer info? Mail gerust met al je vragen naar scrapness@gmail.com.

ip

Pelgrimsdag

De echte ontdekker is niet diegene die nieuwe landen vindt, maar diegene die met nieuwe ogen kijkt —  Marcel Proust.

Deze Pelgrimsdag Innerlijk Pelgrimeren wil een introductie zijn op deze innerlijke weg. Het is als het ware een mini-pelgrimage, waar je kan proeven van de wijze waarop schrijven je op jouw tocht begeleidt. We gaan aan de slag met enkele schrijftechnieken die je op weg helpen, aangevuld met creatieve technieken, zoals schetsen en imaginatie.

Meebrengen: A4 papier – losbladig of een schrift, pen, potlood, gom, eventueel kleurpotloden.

Momenteel is er nog geen pelgrimsdag ingepland.

Een gedachte over “Innerlijk Pelgrimeren

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.