Verbindend Schrijven

“ Tijd nemen om te schrijven geeft ons letterlijk de tijd van ons leven. als we dat wat om ons heen is gaan beschrijven, gaan we dingen proeven. Zelfs het meest hectische, rommelige bestaan krijgt de glans van een liefkozing.”

uit: Julia Cameron, Je leven schrijven

Sinds 2011 geef ik workshops en cursussen Verbindend Schrijven. Ik weet nog goed hoe ik startte met een maandelijks schrijfcafé, waar ik de term creatief dagboekschrijven hanteerde. Na zovele schrijfcafé’s, workshops en cursussen  was ik niet helemaal tevreden meer met de term creatief dagboekschrijven. Ik moest dus op zoek naar een nieuw woord, dat de lading van al mijn “workshop-escapades” dekte. Als ik aan mensen vertelde waarover mijn cursussen gaan viel steeds het woord verbinding.

Verbindend Schrijven gaat over de verbinding met jezelf. Al schrijvend kom je op jouw stille plek, de plek waar jij jezelf ontmoet in je puurste vorm. Van daaruit ga je spelen met woorden, schrijven en zinnen vormen die de zin van jouw leven aanwijzen. Elke zin is als een pijl, een wegwijzer die jouw leven in de juiste richting brengt. Het enige dat jij nog moet doen, is de pijlen volgen. Want ik geloof dat echte wijsheid in jezelf zit!

Verbindend schrijven gebeurt in mijn workshops steeds in groep. Want ook met de ander ga je een verbinding aan. Er wordt oordeelloos geluisterd naar het schrijven van de ander. Het voorlezen geeft lucht aan wat er leeft in jouw binnenste.  Het beluisterd worden is kwetsbaar zijn, maar in die kwetsbaarheid je eigen kracht ontdekken. Er is veel respect voor ieders eigenheid en niemand is beter of slechter dan de ander. We zijn allemaal, heel eventjes, samen op pad, samen de weg op van dat grote avontuur dat leven heet.

Verbindend schrijven kan je gerust ook thuis eens uitproberen. Een dagelijkse routine van ochtendpagina’s schrijven is een waardevol proces. Maar je kan het ook eens uitproberen met één van de schrijf-ideetjes op deze blog:

Sinds Zomer 2021 geef ik een hele online cursus Verbindend Schrijven gratis weg! Klik op de foto + Het paswoord krijg je als jij je inschrijft voor mijn Nieuwsbrief Zinderen Magie: https://mailchi.mp/de0c4fff56ad/schrijf-je-in-voor-de-zinderen-magie-nieuwsbrief