Telefoongesprekken

Telefoongesprekken worden bij voorkeur in de auto gedaan. De handsfree instellingen zijn een handige hulp. Ik kan me nog het geknoei met vroegere apparaten die voor handfree moesten zorgen voorstellen. Nu is alles in de auto ingebouwd, dat zorgt voor comfort en gemak.

Op mijn ritten vallen me de meest belangrijke woorden te binnen die ik dringend tegen een vriendin moet uitspreken. Over de plannen die ik heb om samen een leuke dag te organiseren , of wanneer we nog eens samen een koffie gaan drinken, of gewoonweg hoe het ermee gaat. Mijn belangrijke telefoongesprekken zorgen voor nabijheid en geruststelling: mijn vriendinnen zijn niet zo ver weg als ik denk.

Al rijdend kan ik mijn gedachten beter verwoorden, zonder te verzanden in oeverloos gemekker (enfin, dat hoop ik toch… 😉 ). Het tegelijkertijd praten en rijden zorgt ervoor dat ik sneller to-the-point kom. Ik moet immers alles gezegd krijgen in die ene rit. Bij aankomst moet het gesprek elegant afgerond kunnen worden omdat ik de kinderen van school moet halen, ergens op een afspraak moet zijn of mijn boodschappen moet doen.

Rijden en praten tegelijkertijd gaat me goed af. Wie zegt dat je niet kan multitasken? Rijden en luisteren hoort er ook bij. Ik verneem graag van mij vriendinnen hoe het leven voor hen draait. Draait het de goede kant uit of draait alles in de soep? Ik wil er voor hen zijn, met een luisterend oor en een virtuele schouder als het moeilijk gaat. Of gewoon meefeesten als de vreugde hoogtij viert. Leven is met ups en downs, dat kan ook via de telefoon gedeeld worden.

Natuurlijk vind ik het veel fijner om in levende lijve met mekaar te praten en in elkaars nabijheid te zijn. In mijn droomleven werk ik elke dag samen met mijn vriendinnen, kom ik ze geregeld tegen en gaan we elke week wel eens op de koffie. Maar de realiteit is anders, de levens zijn zo ingericht dat er weinig tijd overblijft voor al deze dingen, veel vriendinnen wonen een eindje ver. Spijtig. Dus daarom is de telefoon de reddingslijn….

Wie wil jij eens dringend opbellen?

Liefs,

Vanessa

7 gedachten over “Telefoongesprekken

  1. Is dit nie moeilik om te konsentreer op bestuur, terwyl jy oor die foon praat nie? Ek vind dit wel in my geval, dat my volle aandag nie by die verkeer is nie en dat ek dan foute maak.

  2. Ik las je tekst en het geleek helemaal wat er steeds door mijn hoofd gaat; meer praatuurtjes met live-live-vriedinnen. We zijn kilometers verwijderd..spijtig..hoe lang blijft de vriendschap duren..???

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.