Nieuwe maan in Kreeft – intenties

Gisteren nam ik de tijd om mijn intenties* voor de komende periode te omschrijven. Ik doe dit niet elke maand met nieuwe maan, enkel wanneer het voor mij aanvoelt als een goed moment. Anders wordt het ook weer een klusje dat moet gebeuren. (not fun!)

Leven op je eigen ritme kan meebewegen met de maanstanden zijn, zeker als je een gevoelige Kreeft-vrouw bent. Maar nog meer dan het maan-ritme is leven volgens je eigen natuur stilstaan bij wat er in jouw leven past en wat niet. Het geeft een vrij gevoel als je jezelf toelaat je eigen keuze’s hierin te maken.

Voor het omschrijven van mijn intenties vertrok ik van de digitale collage’s die ik maakte naar aanleiding van een langzaam afscheid van Pinterest (daarover later meer…). De eerste collectie was een verzameling van mooie zee – beelden, waar ik van kon wegdromen over vrijheid. Het thema VRIJHEID kreeg als eerste een plekje bij mijn intenties:

 • het vrije zee-gevoel wil ik vanbinnen meedragen, alles in mijn leven is een vrije keuze!
 • een openhartig, authentiek en eerlijk gesprek
 • becoming the person I desire to be: spread my wings and fly

Vervolgens stond ik stil bij de plaatjes die ik onder de noemer Vlaamse Verhalen had verzameld. Ik schreef in mijn dagboek over mijn innerlijk kind, mijn verbeeldingskracht en mijn verlangen naar spelen en creeëren!

 • SPELEN: het voeden en plezieren van mijn innerlijk kind
 • mijn fantasie de vrije loop laten: meer ruimte om te creëren
 • becoming the person I hoped to be: mijn leven als uitdrukkingsvorm, ik als levenskunstenaar

Woodhouses en Treehouses was één van de allereerste Pinterest borden die ik ooit maakte. Het verbeeldde mijn verlangen naar geborgenheid en een plekje voor mezelf waar ik me kon terugtrekken. Een Kreeft-mens / een gevoelsmens heeft dit broodnodig! Ik kon echt uren wegdromen bij die leuke boomhutten en nestjes die sommige mensen in hun tuin gecreeërd hadden!

 • GEBORGENHEID: mijn eigen voedende, koesterende, geborgen, stille plekje in het groen
 • financiele stabiliteit: stilstaan bij en zorgen voor het materiële

Tot slot een afgesloten Pinterest bord over Flowforms. Daar las ik ooit eens iets over in een Antroposofisch tijdschrift. Ik had me zelfs ingeschreven voor een workshop om zelf een flowform te maken. Flowform gaat voor mij over de juiste kant op stromen, in een eeuwigdurend, helend ritme… Het concept blijft me intrigeren. Ooit zal ik tijd vrijmaken om die cursus, die uiteindelijk niet doorging, te gaan volgen. Voor nu sluit ik graag af met een affirmatie die ik van Forever Conscious geleend heb:

 • I connect to my inner power and unlock my full potential

* intenties: nieuwe maan is een tijd om een nieuw begin te maken door stil te staan bij wat je de komende tijd wil aantrekken of aandacht wil geven

7 gedachten over “Nieuwe maan in Kreeft – intenties

 1. Jeetje Vanessa, wat een herkenning – al ben ik geen gevoelige Kreeft maar een ‘Maagdelijke’ ISFJ-T Projector (en dan zou jij mij een beetje moeten kunnen plaatsen nu 😉 ) Collages maak ik ook, en graag, maar op willekeurige momenten. Hoewel ik al een zeer traag leven leidt, vliegt het soms toch nog aan me voorbij: het genieten van het buiten zijn, aan het strand, in de tuin, zaaien, oogsten, oogst verwerken… Ik heb de afgelopen dagen veel medebloggers laten weten dat ik even een ‘leespauze’ bij hen neem… ik kies even voor mezelf. Nu kom ik tot de conclusie dat jouw inspiratie echter wél bij dat ‘kiezen voor mezelf’ hoort… ik blijf je, doorheen de zomer, graag volgen (EN ga ook aan de slag, met hetgeen je zoal aanreikt). Dank!

  1. Oh, wat een lief bericht! Welkom op mijn blog. En ik ben wel een tijdje afwezig geweest op mijn blog, maar ik voel de goesting om er terug meer aandacht aan te geven. Jouw naam en URL klinken ook al uitnodigend! Het leven gaat steeds sneller, de wereld rondom nog meer… wil toch kiezen voor mijn eigen ritme, zoveel als mogelijk, want het is niet makkelijk als werkende mama. Fijne dag!

 2. De drie meest essentiële zaken voor geluk in dit leven zijn: iets te doen te hebben, iets om van te houden, en iets om voor te te hopen. Verder is het leven van een mens wat zijn gedachten ervan maken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.