Zaouja Schrijfweekend

Zaouja Instagram pic

Een Zaouja is…

een onderkomen voor vermoeide reizigers waar je kunt binnenvallen, altijd, als je uitgehold door de hitte van de dag niet verder kunt.

je maakt de deur open, er is geen hal, geen wachtkamer, geen afspraak tussen jou en de mens die je verwacht

je maakt de deur open en het afmattende van de welvaart valt van je weg

een zaouja… waar je met een ander meer mens mag worden.

Als je het leven als een reis bekijkt, zijn we gewend steeds maar vooruit te gaan. We blijven doorgaan tot de nieuwe bergtop beklommen is, de nieuwe weg begaan, de nieuwe horizon verkend. Maar telkens we een weg inslaan, strekt zich een nieuwe route voor ons uit. We voelen ons onrustig en uitgeput. De wereld om ons heen lijkt op een dorre woestijn. Niemand leerde ons te rusten. Niemand leerde ons hoe onze ziel te voeden…

Dat is precies wat dit weekend wil zijn: een Zaouja, een rustplaats voor vermoeide reizigers, om te rusten, te herbronnen en de ziel te voeden met waar het naar verlangt. Dit schrijfweekend gaan we aan de slag met Verbindend schrijven, collage, visualisatie, affirmaties, meditatie, stiltewandeling, natuuroefeningen en andere creatieve werkvormen.

Het weekend gaat door van vrijdagavond 23 oktober tot zondagnamiddag 25 oktober 2020 in Hof Zevenbergen te Ranst. Je verblijft volpension in een eenpersoonskamer, met toilet en douche op de gang. We kunnen gebruik maken van een zaaltje speciaal voor onze groep voorbehouden, maar ook de ontspanningsruimte, bibliotheek, de prachtige binnentuin en het bos binnen de slotgracht zijn toegankelijk voor onze groep.

We gaan samen op weg in een klein groepje. Om een kwalitatieve omkadering te bieden, worden er slecht 8 deelnemers toegelaten. Kostprijs voor dit alles is 320€ tot en met 1 oktober. Vanaf 2 oktober is de kostprijs 350€. Inschrijven kan via info@zinderen.be.

Wat deelnemers zeggen over het schrijfweekend De kracht van betekenis:

Dit weekend was voor mij teruggaan naar mezelf. Ik was vergeten wie ik ben. Zingeving, mijn ziel laten spreken = het is als thuiskomen. De workshop ‘Ergens bijhoren’ maakte veel los. Het was diep spitten, schatten werden blootgelegd. Dank hiervoor, Anne.

Dankjewel voor een mooi weekend! En voor jouw inzet! Ik ben vooral blij met mijn collage en het inzicht dat zij mij gaf. Het meest waardevolle zijn toch altijd de contacten en het delen van teksten met elkaar. Liefs, Hanny

Dank, veel dank voor je liefde-volle afgestemde aandacht, waarin ‘de kracht van betekenis’ weer toegevoegde waarde heeft gekregen. Je zorgvuldigheid is een mooie kwaliteit, waar ik van heb genoten, evenals de opzet van je workshops die me in het schrijven raakten. En tot slot: wat heerlijk dat ik het deze keer niet zelf hoefde te bedenken. Liefs van Tanja