Innerlijk Pelgrimeren

Schrijvend op weg naar je hart…

Veel mensen vatten een pelgrimstocht aan om verdieping te vinden in hun leven, om dichter bij zichzelf te komen. Voor sommige mensen is een fysieke pelgrimstocht te zwaar, maar leeft er een gelijkaardig verlangen naar verdieping en zelfkennis. Innerlijk pelgrimeren biedt een unieke weg aan: al schrijvend.

Schrijfweekend Innerlijk Pelgrimeren – te Weert (NL)

Deze pelgrimstocht gaan we schrijvend op weg naar ons eigen hart. We laten ons leiden en verrassen door verschillende schrijfopdrachten die ons dichter bij onze innerlijke wijsheid brengen. We vertrekken om antwoorden te vinden. Verlaten de vertrouwde paden om zo de essentie weer te vinden. Aan de hand van schrijfoefeningen gaan we stap voor stap op weg, en brengen thema’s als vertrek, labyrint, afscheid, reisgenoten, verlangens, je eigen ritme, verdwalen, thuiskomen, enz.. in kaart.

Het programma is gebaseerd op het boek Innerlijk Pelgrimeren van Christine De Vries (Shodo). Ik ben gecertificeerd cursusleider van Shodo. Meer over mij vind je hier.

In deze cursus vertrekken we in kleine groep en gaan samen al schrijvend op weg. Het eerstvolgende schrijfweekend Innerlijk Pelgrimeren gaat door op 16-17-18 augustus 2019. Max. 12 deelnemers.

Het weekend zal doorgaan in het gastenverblijf van het Brigitinessen klooster te Weert (NL). Het klooster beschikt over (beperkt) parking en is ook makkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer.

Vroegboekprijs (tot 1 juli) voor het weekend – incluis verblijf in full pension van vrijdagavond (18u) tot zondagnamiddag (16u) en schrijfcursus – bedraagt 300€. Vanaf 1 juli is de prijs 325€.

Wil je nu al meer info? Of wil je je al inschrijven? Mail gerust met al je vragen naar info@zinderen.be.

ip

Pelgrimsdag – op 11 mei 2019 – te Affligem

De echte ontdekker is niet diegene die nieuwe landen vindt, maar diegene die met nieuwe ogen kijkt —  Marcel Proust.

Deze Pelgrimsdag Innerlijk Pelgrimeren wil een introductie zijn op deze innerlijke weg. Het is als het ware een mini-pelgrimage, waar je kan proeven van de wijze waarop schrijven je op jouw tocht begeleidt. We gaan aan de slag met enkele schrijftechnieken die je op weg helpen, aangevuld met creatieve technieken, zoals schetsen en imaginatie.

Meebrengen: A4 papier – losbladig of een schrift, pen, potlood, gom, eventueel kleurpotloden.

Locatie: De Vlaamse Zaal in De Kluizerij, Aalstersedreef 1, 1790 Affligem.

Start: 10u00 – ontvangst met koffie vanaf 9u30. Einduur voorzien rond 17u00.

Kostprijs: 60€ –  Inbegrepen: Het cursusprogramma en begeleiding, een broodmaaltijd met salade en soep en koffiepauze plus in de namiddag.

Inschrijven: mail naar info@zinderen.be.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.