Ik heb niks met Lucien Van Impe

Maar wat een bijzondere wandeling! Vorige zondag wandelde ik samen met mijn moeder de Lucien Van Impe wandeling te Mere (8,5km).

Er zijn zo van die gemeenten die onder de radar blijven. Je moet al zelf moeite doen om te zoeken naar de (gemeentelijke?) wandelingen op het grondgebied. Mere is daar één van. Deel uitmakend van fusiegemeente Erpe-mere, liggende tegen de E40, vroeg ik me wel af of het wel een mooie wandeling zou zijn.

En de Lucien, nou ja, ik heb niks met wielrennen, dus ook niks met Lucien Van Impe. Maar in feite is hij wel een legende, nietwaar….

Dikke Kapel

Lucien Van Impe, bijnaam de Kleine van Mere is een voormalig Belgisch beroepswielrenner. Hij is de laatste Belg die de Ronde van Frankrijk won.

Wikipedia

Maar meer nog dan de kleine bordjes met uitleg over de carrière van Van Impe en zijn dagelijks leven te Mere, bekoorde de wandeling mij omwille van de gezellige stukjes natuur, kleine wandelpaadjes, de Maria-kapellen en de Kruiskoutermolen.

En het bijzondere landschap dat kleine stukjes met beetjes van zichzelf prijs gaf. De wandeling voerde ons zelfs tot in een klein stukje van het natuurgebied Den Dotter. En misschien wisten jullie dat nog niet, maar ik ben dol op Den Dotter.

Geniet mee, op de wandeling was er zoveel moois te zien. Tot zelfs verborgen draken in bomen.

Het enige spijtige, was dat de wandeling al na 2 uurtjes afgerond was. Oké,  ja, ik wist wel dat het maar 8,5 km was, maar ik zou een hele dag kunnen ronddwalen in Mere-land, met of zonder Lucien.

11 gedachten over “Ik heb niks met Lucien Van Impe

  1. Mooi verslag van een dito wandeling. Waarbij mij als Amsterdammer telkens opvalt hoe anders die omgeving in Belgie vaak is t.o.v. de Nederlandse dorpen en steden. Maakt het ook aantrekkelijk natuurlijk. Lucien van Impe ken ik zeker als naam uit het wielrennen. Vlaamse renners vaak behorend tot de top in het peloton. En terecht. Vlak land, altijd tegenwind, en dan maar doorzetten… Zouden ze daardoor extra gemotiveerd zijn?? Vast!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.