Drie zomerse wandelingen

Aangezien ik langzaam afscheid aan het nemen ben van Instagram en ik die social media plek gebruikte om foto’s van mijn wandelingen in Vlaanderen op te delen, vind ik het ergens jammer dat deze verloren zouden gaan. Daarom deel ik graag in enkele blogposts de mooiste wandelingen die ik deed. Vorig jaar in de zomer heb ik, samen met mijn moeder aka mijn vaste wandelpartner, een paar stevige wandeltochten gedaan die absoluut de moeite waard zijn.

Nu ik moet bekennen, ik ben wel een kei in het vinden van wandelroutes die niet zo druk belopen zijn. dan omdat ik dat heerlijk vind. We vertrekken ook meestal heel erg vroeg en dan lopen we soms rond in het Vlaamse landschap alsof we alleen op de wereld zijn.

Dus, mijn top drie wandelingen die fantastisch zijn in de zomerperiode:

  1. Sint-Kristoffelpad in Evergem/Sleidinge

Vijftien kilometer lange wandeling in Evergem en Sleidinge. De wandeling ging vooral langs straten, maar bevatte voldoende afwisseling om ons niet te vervelen. Toen we in Sleidinge toekwamen werden we fijn verrast door de gezellige sfeer van de markt naast de kerk. Maar ik was vooral betoverend door het witte kerkje met spitse toren én de polychrome heiligenbeelden binnen. Bleek helaas dat de meerderheid van mijn foto’s binnen mislukt waren. De kerk is gewijd aan Sint-Joris en Sint-Godelieve. Er was ook dat unieke Maria-kapelletje, het leek van ver op een kunstwerk uit de jaren ’80. En dan die Evergemse vuilzakken: van esthetisch gevoel gesproken… #melike!

Er was zoveel te zien… Mooie, mooie dingen op ons pad. Een grandioos royale rozenstruik. Unieke kunstenaar ontdekt! Dirk De Keyser. Zijn werk laat zich niet zo goed fotograferen (of dat kan ook aan mij liggen 😅) Een wilg, die de dualiteit van het leven niet meer aankon…🤭 De Sint-Christoffelkerk die compleet het tegenovergestelde van het elegante witte kerkje van Sleidinge was. De meest schattige bloemetjes die aan de ingang van diezelfde kerk dierven groeien.

#wanderlust#vlaamsedorpen#wandelen#rozenstruik#beeldendekunst #vlaamsedorpen#evergem#sleidinge#wanderlust#wandelen

2. Langs Meetjeslandse Kreken

Een kreek kan worden omschreven als klein, smal, vaak stilstaand water, dikwijls een inham van de zee. Het is vaak een overblijfsel van een overstroming of van de vroegere loop van een rivier. (Bron: vliz.be) Wij gingen wandelen in het Meetjeslandse Krekengebied. Het was ook zo’n goede dag om tussen water te toeven. Sint-Laureins, ons vertrekpunt, is een uniek klein dorpje. Wellicht evenzeer nogal klein, smal en stilstaand… een overblijfsel van toen er nog leven was in de Vlaamse Dorpen.

#vlaamsedorpen#routen#wanderlust#wandelenindenatuur#langskrekengebied

3. Woubrechtroute in… je raadt het al Woubrechtegem

Gaan wandelen in en om het Dorp der zotten! Niet door mij bedacht, het stond in de wandelbrochure. Zotten zou de spotnaam voor de Woubrechtenaars zijn. Ik geef toe dat ‘zotten’ wel makkelijker bekt dan Woubrechtenaars. Ik zou ook een spotnaam verzinnen…

Maar zot zijn ze daar niet. Wel rijk: zoveel prachtige huizen: nieuwe, oude die perfect opgeknapt zijn, met mooie, nette voortuinen. Het Dorp der Fiere Rijken. Ja, rijk en fier, dus… maar zot?

En wat is zot dan? Zot om in zo’n afgelegen dorp te gaan wonen? Het zijn de zotten die het niet doen. Unieke landschappen, stilte, vogels, natuur, hennepteelt en vlinders… zoveel vlinders heb ik in jaren niet meer gezien!

Misschien zotten, maar het spreekwoord luidt: zot zijn doet geen zeer. Daar wonen lijkt me inderdaad geen pijnlijke zaak. Het Dorp van de Pijnlozen. Bekt nog altijd beter dan Dorp van de Woubrechtenaars 😅

#wanderlust #vlaamsedorpen #vlaamselandschappen #vlaamseardennen #wandelenindenatuur

Ik zou zo zeggen, probeer ze allemaal eens uit, wandelplezier verzekerd. Bij het uitkiezen van deze routes van mijn Instagram moet ik tot mijn vreugde zeggen dat het moeilijk kiezen was, dus misschien volgt er nog een blogpost met drie extra zomerroutes!

17 gedachten over “Drie zomerse wandelingen

  1. Wat een rijkdom zoals je jullie wandelingen beschrijft. Het is nu al genieten. Je verleidt me om ze te willen gaan lopen…..
    Zo fijn dat je weer blogs schrijft Vanessa.

  2. Ja, ik geniet hier ook al van, Vanessa, goed dat je die foto’s hier deelt! Beetje te ver uit mijn buurt, maar er op deze manier van genieten is ook al fijn.
    Ben ook heel blij dat je weer blogt.

  3. Wat leuk dat je moeder je wandelmaatje is! En jullie hebben mooie omgevingen verkend, zie ik. Zelf zal ik er niet zo gauw meer komen, maar ik heb wel even mee genoten van afstand!

  4. De kans dat ik dat ik daar ooit zal lopen is gezien de afstand (Amsterdam..) wel klein . Maar de beschrijving moet bij mensen uit die omgeving toch wel verlangen doen opkomen om de stoute schoenen (of andere..) aan te trekken en er op uit te gaan. Intussen loop ik hier in en rond de stad….en doe daar af en toe verslag van. Ook met plaatjes op Instagram. Waar velen vooral zichzelf zien als belangrijk onderwerp, maar dat gevoel mis ik totaal….:)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.