Volle maan collages als bron van inzicht

Het jaar dat ik elke maand op de dag van Volle maan een collage maakte, was een jaar waarin ik een hele transformatie doormaakte. Dat was in 2016 en een jaaroverzicht van wat het me toen allemaal bracht deelde ik hier.

Omdat ik dit zo waardevol vond, wou ik dit delen met andere mensen en ik creeërde het jaar daarop een Volle Maan Collage-Schrijven Cursus, die mensen in maandelijkse workshop avonden samenbracht, maar waarbij ik ook een online traject aanbood. Het was bijzonder om te zien wat het de deelnemers bracht. De volhouders, die een heel jaar lang meededen, werden op hun beurt beloond met grote stappen in hun innerlijke groei, bewustzijn en transformatie, vaak op het levensgebied waar daar het meeste nood aan was.

Nog steeds maak ik collage’s, maar er zit geen ritme meer in, terwijl net ritme goed doet aan wat je er uit kan halen. Tijdens de nieuwe maan – dag op 28 juli nam ik nog even de tijd om te knippen en plakken. Ik had heel erge nood aan een warme, oppeppende kleur, dus Oranje neemt alvast een grote plaats in op mijn collage. Terwijl ik met de mijmerende vrouwfiguur én de vrouw die onbevangen recht de wereld in kijkt, mijn dubbele gevoelens een plaats wou geven.

Want dat is wat er momenteel in mij leeft: ik wil tegelijkertijd zorgen voor mezelf door me terug te trekken in mijn knusse nest, me verliezen in schrijftijd, mijmertijd,… Maar ik wil ook naar buiten treden om mensen te ontmoeten, nieuwe ervaringen en indrukken op te doen. Centraal onderaan op de collage: mijn koffer vol boeken die staan voor de verhalen en wijsheden die ik koester maar ook wil delen! Daarom een ‘note to self’ in het midden: ik neem het leven hoe het komt, nu eens naar buiten toe, dan weer naar binnen! En mezelf daarin ook leuk gezelschap vinden (in plaats van mezelf te veroordelen omdat ik wispelturig zou zijn.)

De vorige collage had een heel ander thema. Hier stond mijn verlangen naar een eigen huisje met tuin centraal. Dat liet me dromen van wat er allemaal mogelijk zou zijn.

Doorheen mijn weblog vind je tal van blogposts waarbij ik mijn collages deelde en de inzichten die het me bracht. Een overzicht is makkelijk te vinden, als je op categorie collage zoekt.

Toch kriebelde het ontzettend om weer aan de slag te gaan met een groep mensen. Vandaar dat ik met veel goesting de nieuwe Volle Maan Collage Club lanceer! Het wordt een maandelijkse online bijeenkomst, waarin we samen op weg gaan om elke maand een colage te maken en er het meest uit te halen via schrijf- en andere opdrachten. Mocht het je aanspreken, aarzel niet om mee te doen met de proefles op vrijdag 12 augustus. Klik je op onderstaande afbeelding, brengt een link je asap naar de pagina met meer info!

Deel de informatie gerust met mensen van wie je denkt dat het iets voor hen kan zijn! Dankjewel!

Kreeft : mijn zonneteken

ps: mocht je een deelnemer geweest zijn van de allereerste reeks, stuur me een bericht over jouw ervaringen!

10 gedachten over “Volle maan collages als bron van inzicht

  1. Collages maken vind ik heerlijk! Soms vanuit een thema, soms ook gewoon laten gebeuren wat er wil gebeuren… Ik heb je overzicht van 2016 gelezen: mooi wat het je allemaal heeft gebracht! Vooralsnog heb ik teveel andere activiteiten omhanden om me aan jouw club te willen en kúnnen committeren. Plus: ik voel mij fijner bij nieuwe-maan-energie… maar je hebt me hier wel weer een ‘spark’ gegeven om de schaar en de lijm weer eens tevoorschijn te halen! En ik wens je heel veel plezier en inzichten bij deze ‘nieuwe ronde’!

      1. Tijdens de proefles gisteren botste ik tegen de tijd. Ik kon het tempo niet aan. Met een slakkengangetje ging ik verder, maar ik haalde de eindmeet! Dat ik mijn collage oogst niet visueel kon delen gaf en geeft me andere mogelijkheden.
        Aan de ontbijttafel nam ik (Waterman) een besluit: ik schrijf me in voor de volledige reeks!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.