Wat ontdek je op onherbergzame plaatsen?

Dit is mijn waarheid. In zie nu helder hoe het altijd de liefde was die me bracht naar plaatsen waar het onherbergzaam was. Waar het hard en koud en toxisch was. Want zo kon ik in mezelf de aanvaarding, zachtheid, warmte en vruchtbaarheid ontdekken.
En de liefde ❤, die me nooit verlaten had, ook al dacht ik van wel.
Het is altijd al de liefde geweest die me kopje onder liet gaan, zodat ik mijn weg naar boven kon vinden. De liefde die me tot stilstand dwong om diep in mezelf te kijken. Om te ontdekken wat mij tot bloei laat komen. Want zo is de natuur, onze natuur…
Het is de liefde die de klaproos doet bloeien op een plek waar mensen met lompe voeten rondtrampelen. En ook die klaproos is prachtig, misschien nog prachtiger dan de klaproos die tussen een zee van andere klaprozen staat.
Moed en durf om te bloeien waar je geplant bent, hoe onherbergzaam die plek ook is.
Heb jij moed en durf jezelf te zijn? Kan jij de liefde ontdekken ook als het moeilijk gaat in je leven?

#vragendiegesteldmoetenworden
#mijnwaarheid
#watisjouwwaarheid

16 gedachten over “Wat ontdek je op onherbergzame plaatsen?

 1. In liefde leven is voor heel wat mensen moeilijk. Omdat het begint bij jezelf. Zelfliefde en dan pas zie je hoe mooi het woord liefde rond je heen is. Het zit in kleine dingen liefde.

  Aum Shanti

 2. Als je eenmaal beseft dat in wezen alles liefde is, dat liefde de energie is die alles laat leven, in stand houd en ook weer laat gaan, van hazenkeutel tot aan de big bang, van de zoen op je wang tot de vulkaanuitbarsting. Dan is liefde voor jezelf een prachtig begin om de verbinding met wat en wie dan ook te voelen. Helaas worden we nogal eens tegen gehouden door angst en (angst voor) vooroordelen. Maar als je echt en oprecht jezelf bent en van daar uit kunt handelen doet dat er vaak niet meer toe. Ik vind het vaak evengoed nog steeds lastig en eng.

 3. Het is niet makkelijk, jezelf zijn op juist de ‘onherbergzame’ plaatsen. Daar waar je juist opvalt. Maar je hebt het in dit blog heel mooi omschreven: want juist dan kun je in jezelf de mooiste kwaliteiten ontdekken.
  Toen wij verhuisden naar een ‘onherbergzaam’ stukje Denemarken had ik nog niet zo in de gaten hoe lastig het hier voor ons zou worden qua ‘anders-zijn’ in leef- en eetgewoonten. Wij eten veganistisch en kopen slechts wat wij nodig hebben, en dat is vooral verse, biologische groenten… Dat maakt soms eenzaam, ik kan mijn manier van leven en ZIJN niet delen met de mensen om mij heen hier. Maar met het beeld van de klaproos kan ik goed leven… Dank je wel voor deze reminder ❤️

 4. Mooi stukje. En klaproos!! 😀 Mijn favoriete bloem. Vooral omdat je ze inderdaad vaak op de meest liefdeloze plekken terugkomt en ze daar toch een beetje vrolijkheid brengen.

  1. Absoluut, de klaproos is een unieke bloem. Als kind ging ik graag wilde bloemen plukken, een boeketje voor mijn mama, maar de klaproos, neen, die laat zich niet plukken want is meteen verslenst. Daar moet je respect voor hebben…🙏

 5. Dans vrouwe, dans, zei de klaproos onderweg als ik het even niet zag zitten op de Camino naar Santiago en met die liefde-volle energie ‘danste’ ik verder, dankbaar. Mooie herinnering, net als
  jouw klaproosverhaal.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.