Wandelen langs De Woelige, De Bruisende…

Op 30 november startte ik mijn eerste wandeling in natuurgebieden langs de Dender. Ik zocht een wandeling in de buurt van de school van mijn kinderen en vond op deze site een leuk boekje van Natuurpunt vol wandelingen in het natuurgebied Beneden-Dender.

Je zou het niet zeggen als je langs de Dender wandelt, maar het is wel degelijk De Woelige, De Bruisende. Dender komt van het Keltische woord Tanera dat precies dat betekent. Deze rivier was in vroegere tijden moeilijk bevaarbaar vanwege verschillende debieten en de neiging om in een wildewater te veranderen bij hevige regenval. Dat je hier tijdens het wandelen niet zoveel van merkt, is doordat de Dender al sinds de 13e eeuw gekanaliseerd wordt. Zegt Gwijde Van Dampièrre jou iets? Ewel, dienen is ermee gestart… 😉

Ondertussen wandelde ik al vijf van de zes trajecten uit het boekje:

  • 30 november De Mespelwegel (8,13 km) in Hogedonk – dat me naar het schattige Mespelare bracht.
  • 4 december – met gure wind – deed ik het Hoekskenpad (7,82 km) te Gijzegem.
  • 9 december liep ik het Alfons De Cockpad (6 km – maar ik heb een klein stukje per vergissing afgesneden). Dat startte in Herdersem.
  • 25 februari was het dan de beurt aan de Vossenwegelroute (12,23 km), met start in Wieze en wie maar één wandeling wil doen uit dit boekje: dit is de mooiste!
  • 5 maart was dan de beurt aan de Bellebroekwegel (7,31 km) – startpunt de Denderbelle kreeg extra glans doordat er een klein marktje was – heerlijk om terug eens onder de mensen te zijn!

De laatste wandeling is de Van markt naar markt – wandeling. Deze wandeling loopt van de markt van Dendermonde naar de markt van Aalst (of omgekeerd) en ik zoek een wandelmaatje die deze route van 15,3 km met me wil lopen. En in welk prachtig Vlaams Landschap ga je dan terechtkomen? Ziehier een impressie van de vorige wandelingen:

Mespelwegel:

Hoekskenpad:

Alfons De Cockpad:

Vossenwegelroute:

Bellebroekwegel:

11 gedachten over “Wandelen langs De Woelige, De Bruisende…

  1. Bedankt om je wandeltochten te delen en de interessante foto’s.
    Ken je dit boek? Sandy Grason, Haal meer uit je dagboek, schrijven voor innerlijke groei. Ze woont in Florida en leidt workshops. Ik dacht aan jou toen ik het las. Groetjes

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.