Volle Maan Collage November 2020

Er is niets zo fijn om Volle Maan te vieren dan een Volle Maancollage maken. Gisterenavond organiseerde ik een zoom-sessie met enkele vriendinnen en gingen we samen aan de slag.

Eerst schreven we aan de hand van open zinnen om er helemaal in te komen en elkaar toch ietsje beter te leren kennen. Dan gingen we aan de slag: bladeren, scheuren, knippen, plakken…. totdat we tevreden waren over onze oogst aan beelden.

Aangeraakt wil ik worden. Door de beelden en woorden op mijn collage. Ik schrijf wat ze bij me oproepen, wat voor mij de betekenis is van dit blijkbaar toevallig samenraapsel. Ik ontwaar dingen die net onder de oppervlakte leven en nu zichtbaar worden. Alles mag tot bloei komen en zijn plek in de wereld innemen.

Aangeraakt wil ik worden, ik mis het ook in het echte leven. Ik knuffel graag met mijn familie en vrienden. Wat triest dat dit nu niet meer mag.

Daarom verlang ik naar een ander soort aangeraakt worden. Laat de helende wierook mij omhullen en beroeren. Zodat ik kan transformeren in de mens die ik wil zijn. In verbondenheid met andere vrouwen, in verbondenheid met de natuur en de wereld om me heen.

Laat de geest uit de fles, eens lekker wrijven en daar is ie! Mijn inspiratie en fantasie. Ik verbeeld me de verhalen die vragen om neergeschreven te worden. Dat deel van mezelf heb ik lang verwaarloosd, maar nu wil ik het de ruimte geven die het verdient.

Vorige week deed ik een meditatie Novene met de Godin Isis. In een ontmoeting vroeg ik haar goede raad om het levensvuur in mijn treurend hart weer te ontsteken. Spelen, creëren, genieten en beminnen. Dat zei ze tegen mij. En als ik de weg een beetje kwijt ben is er nog altijd Liefde en vertrouwen als kompas!

Hoe vierde jij Volle Maan? Of is dat een dag zoals een ander voor jou?

Liefs,

Vanessa

2 gedachten over “Volle Maan Collage November 2020

  1. Wat een mooi positief logje. ‘Zoeken naar een andere vorm van aangeraakt worden’ is heel mooi. Zelf ben ik niet zo’n knuffelaar (behalve bij mijn eigen schat dan), maar toch heb ik als iedereen nood aan ‘een soort’ contact. Heel mooi, die invulling van jou.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.