Een zuivere week

Tot in den treure heb ik jullie om de oren geslagen met mijn plannen om op Zuiveringsweek te gaan. Ik denk dat ik, buiten de posts van Het Gelukkige Eiland, geen enkel bericht heb overgeslagen zonder er iets over te vertellen.

Dat kwam natuurlijk omdat ik serieus last had van energieschommelingen. Steeds weer voelde ik hoe mijn lijf op zijn grenzen stootte, dat frustreerde me. Door onderzoeken en opzoekingen werd ik steeds weer in dezelfde richting geduwd: voeding!

20200724_161236

Uitgebalanceerde voeding met als basis granen, bonen, groenten: een hele nieuwe kijk op voeding heb ik gekregen. Mensen die deze kookstijl kennen weten dat er immers veel van het menu geschrapt wordt, zoals vlees, zuivel, suiker, brood, aardappelen en bepaalde soorten fruit en groenten. Toen ik aan vrienden vertelde dat ik een macro-biotische kookcursus volgde, was de meest gestelde vraag: En was het lekker?

Volmondig Ja! Dat kan ik nu zeggen. Je moet natuurlijk weten op welke manier je het smakelijk kan maken. Maar eerlijk, deze voeding ziet er toch kleurrijk lekker uit?

Wat ik geweldig vond, was dat het vooral kookdemonstraties waren. Afkijken hoe iemand een heerlijke maaltijd tevoorschijn tovert, dat is de beste manier voor mij om te leren. Mieke en Sonja deelden gul al hun kook- en levens-ervaring!

En gelachen dat we hebben, de sfeer was écht top! Al mijn vragen afvuren en tussendoor babbelen met medecursusisten, dat is voor mij de perfecte balans tussen iets bijleren en je amuseren.

Verder kregen we extra ondersteunende activiteiten zoals Yoga, Qi Gong, wandelen, Shiatsu en gembercompressen. Geweldig! Het deed deugd om in een opgelegd ritme te leven en te kunnen meedoen met de aangeboden workshops. Het is daar ook zo’n prachtige omgeving om te vertoeven.

We maakten mochi van scratch en daarvoor gebruikten we een dikke stamper en onze harakracht! En in een andere workshop werd ons voorgedaan hoe je sushi maakt, om daarna zelf te prutsen met rijst, groenten en nori-vellen.

Wat zeker ook niet mocht ontbreken, was de hele filosofie rond het macro-biotische koken. Misschien dat sommigen mensen daar op afknappen, maar voor mij is het net dat pluspuntje meer. Het is een unieke levensvisie die op meer dan één punt aansluit met wat ik belangrijk vind.

Ik ben niet teleurgesteld naar huis gekomen, integendeel. Wat ik zocht, heb ik gevonden. Ik kreeg energie, inspiratie, voeding voor lichaam & geest en een stappenplan om deze voedings/leefwijze ook thuis in te voeren. Wat wil een mens nog meer?

Momenteel ben ik volop bezig om kleine stapjes te zetten richting een andere eet- en leefwijze. Want een paleis, dat is ook niet in één dag gebouwd. 😉

De Natuurlijke Kookschool

Het nieuwe Kookboek, handboek voor een macro-vegan levensstijl

 

 

10 gedachten over “Een zuivere week

 1. Het ziet er heerlijk uit. Dat is ook helemaal mijn ding. Nu nog zuivel van mijn lijst krijgen… dat is een moeilijke. Aardappelen schrap ik niet helemaal, maar van zuivel heb ik vaak last in mijn buik.

  1. Zuivel is moeilijker dan vlees om te schrappen, misschien zelfs nog moeilijker dan suiker ook… maar het is een gigantische misvatting dat we zuivel nodig hebben. Maar tja, ik kan ook niet weerstaan aan een ijsje…🍨🍦

 2. Lieve Vanessa, Je workshop lijkt veel op de vitaliseringsweek die ik eind maart zou doen, maar door de Corona ging dat helaas niet door. Volgend jaar nieuwe kansen. Ik ben inmiddels ook bezig met voeding, net als jij verrassen de energieschommelingen me af en toe. Ik hoop dat het je gaat helpen, gaat vast lukken…energie is er genoeg.

  Ken je trouwens de boeken van Christina von Dreien? Boeiend om te lezen. Staat ook op internet. Voor nu liefs. Ik ga de komende dagen met vriendin langs de IJssel lopen. Heel veel zin in. Heb het goed in deze zomerse dagen. Tanja

  Verstuurd vanaf mijn iPad

  >

  1. Dankjewel voor de boeken tip, heel nieuwsgierig naar. Tot nu toe voelt het allemaal goed, dat nieuwe eten en hou ik het redelijk vol om voor mezelf te koken. Het is een oefening in zelfzorg van de bovenste plank…😇

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.