Ondertussen onderweg…

Fijne zaterdag, lieve bloglezers, en welkom aan nieuwe lezers,

Ondertussen is mijn schrijfreis naar Het Gelukkige Eiland afgelopen. Voor mij en voor enkele deelnemers althans. Andere deelnemers melden me net dat ze nu pas de tijd vinden om de reis aan te vatten. En dat is helemaal oké, omdat de schrijfreis beschikbaar blijft op mijn blog; weliswaar met het paswoord, maar dat kan je dan weer bekomen door je in te schrijven op mijn (maandelijkse) nieuwsbrief.

20200627_160301

Onderweg op mijn schrijfreis genoot ik van het elfjes en haiku schrijven bij de prachtige illustraties van Marit.

ochtend
het schemert
zachte tinten geel
het meisje rust uit
vertrouwen

 

mogelijkheden
het gelukkige eiland
is ermee bezaaid

 

Ondertussen werd ik door Christine De Vries uitgenodigd om mee te doen aan een Zomers kaartenschrijfproject. Zij is gestart met een Eén-kaart-per-dag-zomerproject en daar doe ik graag aan mee. Vanaf 16 juli tot en met 21 september zal ik een kaartje schrijven, met een leuk citaat of spreuk er op. Ik kijk er naar uit mijn familie, vrienden- en kennissenkring te verrassen.

Onderweg op mijn fietstocht gingen de eerste drie kaartjes al in de postbus. Wat is het heerlijk om de enveloppen te versieren met stickers of stempels. Wie weet valt er één dezer wel een leuk kaartje van me in jouw brievenbus, want met 67 kaartjes te versturen zal ik heel wat adressen nodig hebben.

Ondertussen ben ik mijn reistas aan het maken omdat ik morgen vertrek op Zuiveringsweek. Daar heb ik lang naar uitgekeken. Nadat ik allerlei mogelijke testen heb laten doen (bloedtesten, coronatesten, colonscopie, echografie,…) was het resultaat bloedarmoede. Hiervoor kreeg ik ijzerpillen voorgeschreven. Verder bleek alles in orde te zijn.

20200717_160932

Onderweg op mijn zoektocht naar de oorzaak van mijn blijvende vermoeidheid en energietekort wil ik nu onderzoeken wat een ander soort voeding met me doet. De zuiveringsweek moet een soort van Kick-off zijn, dat me de nodige inzichten en tools brengt om mijn levensstijl om te gooien.

Ondertussen kies ik op dit pad resoluut voor Zelfzorg en Zelfliefde: dat wat wel gaat is meegenomen en dat wat niet lukt, neem ik me niet kwalijk. (mijn innerlijke criticus is een groot mijnheer! Ik probeer hem respectvol te negeren…  😉 )

20200717_155806

Onderweg zijn is als thuiskomen voor me. Wandelen, de traagheid in gaan, de kleine details observeren in de natuur,… Me verwonderen over het paadje door het bos dat in ijltempo dichtgroeit, niet omdat er geen wandelaars passeren, maar omdat de natuur nog steeds op superspeedszomersegroeikracht zit. De verbondenheid voelen met de natuur, dat is thuis.

En wat is jouw Ondertussen of Onderweg?

Liefs,

Vanessa

 

Een gedachte over “Ondertussen onderweg…

 1. Dag Vanessa!
  Amai, je blijft schrijven, zoeken, nieuwe dingen vinden, mensen motiveren, … KNAP!!!!!!
  Hopelijk kan ik later eens meedoen, onze verhuis is gepland op 20 augustus, dus nog een heel drukke tijd voor de boeg ….
  Geniet van de vakantie,
  Veeeeeel groetjes,
  Annie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.