Rijk gevoel – nieuwe maan collage – april

20200423_122643

Hier ben ik weer. Mijn blog zo zwaar verwaarloosd. Maar tja, een blog, dat spreekt niet tegen en mort niet. Dus valt het makkelijk te negeren.

Eerst was er het idee: in schrijf iets over onze binnenblijf toestanden. Maar ik zou niet weten wat ik daar over kan zeggen dat iets waardevols toevoegt. Er is al zoveel gezegd.

Toen dacht ik: ik schrijf gewoon over wat de afgelopen maanden allemaal gebeurde, maar dat leek me erg saai, zo’n droge opsomming.

Uiteindelijk zat ik gisteren zo hard in de flow, mede door het meditatietraject van de Leeuwentroon die ik enkele weken geleden aanvatte, dat ik toegaf aan mijn verlangen om een collage te maken. Deze dag was ook niet zomaar gekozen om dit te doen, het was immers Nieuwe maan*.

In 2016 deed ik al eens een jaartje aan maancollages, met Volle Maan weliswaar. Het resultaat ervan was een prachtige oogst aan inzichten.

Een collage brengt op een unieke manier mijn binnenwereld naar buiten. En deze keer wil ik de energie van de Nieuwe Maan eens ervaren. Volle maan staat voor oogsten, vieren, dankbaarheid, bloei. Nieuwe maan is meer van de intentie, de verlangens, reflectie, plannen, een nieuw begin, loslaten en reiniging. Kijken wat je graag in je leven wil uitnodigen.

Met deze collage stond ik stil bij een Rijk gevoel: wat resoneert er vanbinnen bij deze woorden en beelden. Het gaat zowel over het zinnelijke: spullen, voeding. Ik verlang naar een rijk gevoel: voeding die me écht voedt en me omringd weten met eenvoudige maar kwalitatieve spullen, waar ik van geniet als ik ze dagelijks gebruik. Maar ook het geestelijke: hoe voel ik me rijk? Vrijheid ervaren, mijn droom najagen, mij voeden met de juiste geestelijke dingen: goede boeken, meditatie, terug naar mijn eigen natuur.

20200423_123221

Wat me heel erg voedt op dit moment is mijn eigen schrijfkamertje. Ik heb een heerlijk grote tafel die ik kan vol leggen met al mijn spullen en projecten, heerlijk vind ik dat!! Deze grote tafel is mijn witte doek om mijn inspiratie te laten stromen. Ik kan me intens gelukkig voelen door hier gewoon te zitten, wat mediteren, wat kleuren, wat freulen met mooie wol…. verstilling…

20200424_150553

En vanuit die inspiratie en verstilling kriebelde het bij me om een nieuwe Schrijfreis te bedenken bij het prentenboek Het Gelukkige Eiland van Marit Törnqvist…. Als het bij jou ook kriebelt om lekker te gaan schrijven, nodig ik je graag uit om mee te doen! De aankondiging hoe, wat, wie, waar,… zal eerstdaags op mijn weblog verschijnen.

Intussen: take care!

Liefs, Vanessa

* Nieuwe maan is een van de schijngestalten van de maan. Als de maan ongeveer tussen de aarde en de zon staat, is alleen de schaduwkant van de maan waar te nemen. De maan is dan niet te zien. (bron: wikipedia)

14 gedachten over “Rijk gevoel – nieuwe maan collage – april

 1. Vanessa, wat tof! Dat was mijn Ameland thema ‘het gelukkige eiland!’ Ontroerend mooi boek. Veel plezier met verder verzinnen 💚Dank voor je blog!

  Liefs Jannie

  Verstuurd vanaf mijn iPhone

  >

   1. Je hebt ook een fijn blog. Ik volg je al een tijdje (heb al eens eerder gereageerd), maar ben nu aan het bijlezen na zelf een tijdje bijna niet geblogd te hebben. Heerlijk ook het stukje over de ouder wordende vrouw. groetjes uit NZ, Hanneke

   2. Ik volg je blog al een tijdje met plezier, maar hen zelf een tijdje niet aan het bloggen geweest en nu weer aan het bijlezen. groetjes, Hanneke

   3. Ik volg je blog al een tijdje met plezier, maar ben een tijdje niet aan het bloggen geweest en nu weer aan het bijlezen. groetjes, Hanneke

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.