Onder de linde

Onder de linde. Lijkt me een prima naam voor een café in een dorp waar er maar één café is. Een café dat, toevallig of niet, aan de overkant van de kerk gevestigd is. Een café waar de mannen vertoeven die niet naar de kerk gaan en waar de goede katholieken zich niet gauw zullen vertonen. Wat een goed uitgangspunt voor een Oer-Vlaamsch verhaal, over roddel en achterklap vol beknepen overtuigingen waar zowel de kerkgangers als de tooghangers zich schuldig aan maken. Maar neen, niks van dat alles…

Onder de linde. Het is een plek waar ik wil vertoeven. Dronken worden van de zoete geur. Me laten bedwelmen en zwelgen en terug verliefd worden op het leven. Een plek waar ik me kan verwonderen over de natuur.  Waar de zwaar beladen takken doorbuigen en in de warmte van een prille zomeravond een hint van zwoel verspreiden. Niemand kan de geur van lindebloesem vatten in een flacon.

Net zoals rozegeur en maneschijn.

Daar waar de liefde begint en eindigt, het is niemand die het weet. Slimme mensen beseffen dat hun kennis te kort schiet en hun verbeeldingsvermogen de rest moet invullen, of juist niet. Wijze mensen begrijpen dat liefde niet iets is dat je moet krijgen, noch iets dat je moet verdienen. Zoals de lindegeur. Het is aan iedereen gegeven om ervan te genieten. Het enige dat je moet doen is stilstaan en het opmerken. En met volle teugen inademen!

Leve een leven in aandacht! Hoe mooi kan het zijn?

Liefs,

Vanessa

10 gedachten over “Onder de linde

    1. De thee is heerlijk! Het was de allereerste thee die ik ooit dronk.
      Ja, het is fijn om weer te zinderen én te ervaren dat ik enkele trouwe lezers blijf hebben! Waarvoor dank, lieverds…. 💓

  1. Prachtig is de lindenboom, ook een van mijn lievelings bomen. De geur is zalig en je deed me denken aan de oude Vlaamse wegen waar men Maria beeldekens aan de lindenboom zag hanger, mooi.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.