Vrij van ’t scherm…

Schermtijd. Een nieuw woord voor moderne ouders. Eenieder die nu geen kinderen heeft, schudt wellicht het hoofd. Tenzij die eenieder zich bewust is van eigen online tijdsverdrijf en de consequenties ervan.  Schermtijd beperken. Jaja, in één zin! (Ik zie alle ouders al knikken, heftig knikken!)

Vandaar dat ik Cold Turkey met FB gestopt ben. Vroeger stopte je Cold Turkey met roken, of met alcohol. Nu moet je dat woord ook in overweging nemen voor andere zaken die misschien wel plezierig kunnen zijn, maar ook van nutteloosheid en tijdsopslorpenheid getuigen… En hoe ouder je wordt, hoe meer je beseft dat tijd een kostbaar iets is. Dus waarom zouden we het weggeven aan de reclameboodschappen- en citaten-repost-machine.

Het scherm wordt een gevangenis, waar je niet zomaar meer los van komt. Ook veertigjarigen kunnen last hebben van FOMO…. De manier waarop berichten op het www gegooid worden, zorgt voor onrust… wat als ik iets mis

En zijn er ook bijwerkingen van deze Cold Turkey actie? Tuurlijk. Ik heb opeens meer vrije tijd om andere dingen te doen. Ik mis een hoop evenementen waar ik, gezien mijn huidige levensstijl, toch al niet zou geraakt zijn. Er is weer meer ruimte voor face-to-face contact, iets waar ik enorm van hou. Ondertussen krijg ik berichten van vriendinnen die boos zijn omdat ik ze geblockt zou hebben. Hoe mensen tot bepaalde conclusies komen, blijft me een raadsel. Een telefoontje naar mekaar zou alles kunnen ophelderen. Maar dan is er wel kans op écht contact!

Liefs,

Vanessa

11 gedachten over “Vrij van ’t scherm…

  1. groot gelijk Vanessa… ik gaf Facebook al lang op en voel me er beter mee, zelfs al mis ik veel nieuws van familie en vrienden, die er van uitgaan dat je op de hoogte bent en geen moeite doen je op een andere manier te contacteren…
    liefs van Josefine

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.