Aanrijding door een ree

Het is een doordeweekse dinsdagavond wanneer ik richting sportles rij. Om mezelf op te peppen, zing ik luidkeels mee met Bruno Mars die metalig door mijn autoradio klinkt. Plots een harde klap tegen mijn auto.

“Verdorie, wat is dat nu weer?” Ik vertraag en kijk in mijn autospiegels. Op het voetpad staat een ree. Met verdwaasde blik kijkt ze in het rond. Dan springt ze weg, het donker in. De eerste gedachten door mijn hoofd zijn niet meteen de meest praktische: “Oh, een ree en ze is niet dood, het zal wel zo erg niet zijn…” dus ik rij door.

Aangekomen op de parking aan de sporthal, krijg ik mijn autodeur niet open. “Verdorie, wat nu weer?” Dan valt pas mijn euro. Uiteraard heeft die klap schade veroorzaakt. Ik kruip langs de passagierskant uit mijn auto en ga eerst braaf naar mijn sportles. Want een mens doet op die momenten niet altijd het meest logische.

Wanneer ik de schade opmeet, na de sportles, zie ik dat mijn autodeur niet kan kantelen. Er is een grote deuk boven het voorwiel. Ik klauter weer in de auto langs de passagierszijde en rij naar huis. De verzekeringsagent wordt gewaarschuwd. Die vertelt fijntjes dat ik een aangifte moet doen bij de politie, dan komt de verzekering tussen.

Op woensdagnamiddag zit ik dus bij de politie. In geuren en kleuren doe ik mijn verhaal. Aangezien er geen ‘misdaad’ gepleegd is, gaat het vooral over ‘papierwerk’. Op een uurtje is alles afgehandeld.

Natuurlijk moeten de herstellingen nog ingepast worden, zo eens op een blauwe maandag, wanneer ik niet weet wat te doen? Ondertussen klauter ik lekker verder langs de passagierskant en oefen ik mijn lenigheid! 😉

Door wie ben jij laatst nog eens aangereden?

Liefs,

Vanessa

vitaliy-anokhin-263154

 

11 gedachten over “Aanrijding door een ree

  1. Dat was schrikken.
    Bespaar me een aanrijding… meer dan twintig jaar geleden reed een verstrooide man mij volle vaart aan langs achter. Ik stond net stil voor het rood. Mijn nieuwe peugootje was perte totale en ik hield er een serieuze whiplash aan over. Niet leuk 😞

  2. Herten kunnen heel wat schade veroorzaken. Enkele jaren geleden kreeg zoon drie een plots overstekend ree voor de wielen. Het liep slechter af dan bij jou. De voorkant van mijn auto was ‘perte totale’, het ree dood, de zoon heel hard geschrokken. We hebben de politie moeten bellen want het dode ree moet officieel opgehaald worden. Gelukkig was mijn auto nog omnium verzekerd want de kosten liepen op tot meer dan 2000 euro. Ik hoop dat jij er goedkoper vanaf komt.

  3. Oei, wat een pech! Gelukkig ben je nog jong genoeg om langs de pasagierskant in je auto te stappen…. Hopelijk lopen de kosten niet te hoog op.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.