Stamina

Elf januari is het vandaag, een prima moment om mijn nieuwe jaarwoord te lanceren. Het woord zit al een tijdje in mijn hoofd en spookt daar te pas en te onpas rond. Meestal wanneer ik het het meest nodig heb, duikt het op: Stamina!

Ja, sorry, beste lezers, het is inderdaad een Engels woord. Stamina! Het bekt zo lekker, helemaal anders dan de Nederlandse vertaling: uithoudingsvermogen. Ja, dàt werkt dus niet! Ik werd geïnspireerd door het liedje “The Greatest” van Sia. “Oh-o I got stamina….”

Het is niet zomaar dat ik dit woord uitkies. Er staat een wervelwind aan veranderingen op me te wachten en een Stamina- lijflied kan ik er best bij gebruiken!

 • Maandag start ik op mijn nieuwe werk. Al van voor de kerstvakantie keek ik er naar uit om bij deze fantastische organisatie te gaan werken. Dinsdag tekende ik mijn contract en kreeg al meteen een rondleiding om alle collega’s eens van dichtbij te bekijken! 😉
 • Morgen onderteken ik een ander contract: van een schattig huurhuisje waar ik ga wonen vanaf 1 februari. Dat is niet alleen de start van een nieuw leven, maar ook een hoop verhuis-geregel. Vervolgens zal het wennen worden aan halftijds moeder – halftijds moederloos bestaan… want de scheiding, nu ja, die moet ook in zijn definitieve vorm gegoten worden.
 • Ondertussen schreef ik me in voor een sportreeks om mijn lage rugspieren te versterken, zodat ik wat meer ‘backbone’ krijg. Ook het laten verdwijnen van de blubberbuikspieren staat op het programma, liefst achter een clean, strak wasbordje (Not-goin’-to-happen– maar een mens mag dromen, hé!?)
 • Ik begeleidde een eerste Schrijfcafé (met Koffiekoeken) op zondag 7 januari bij Boek&Koek met als thema Winter Wonderland! We waren met zes schrijflustigen en we schreven, lazen voor en lachten wat af… voor herhaling vatbaar!
 • Alsof dat allemaal nog niet genoeg is, haalde ik een ‘oude’ vriendschap vanonder het stof om er zachtjes nieuw leven in te blazen. ( zo lang geleden – toen mijn vriendin bij het Davidsfonds werkte en er fantastische zoektochten organiseerde, als studiegenootje was ik supertrots op haar!)  Ach ja, vriendinnen kan je nooit teveel hebben! Het was net alsof we elkaar de dag ervoor nog hadden gezien, zo tof was het!

Dus ik ga gewoon blijven voortdoen, want opgeven, neen, dat woord is voor een ander jaar (bijvoorbeeld het jaar dat ik sterf, ergens in 2088 dus 😉 ) Nog een lijfliedje als bonustrack geef ik jullie er zomaar bij:

I’ma keep running
Cause a winner don’t quit on themselves

(uit Freedom van Béyonce – hier in de fantastische versie van Coëly)

17 gedachten over “Stamina

 1. Dank voor het aanreiken van jouw jaarwoord en van het lied (op z’n minst voor de uitspraak van STA-MI-NA); mocht het even tegen zitten … dan kom ik terug naar déze pagina !

 2. 💔🚪💃🏼 🛍📦 🚛 … 🔑 🏡 📬 🛋 👩‍👧‍👦 🎠 🤹🏼‍♀️🤸🏻‍♂️ 📝 🌈 🌟 🎶
  Dat busje, dat gaat nog keren – het moet de andere kant oprijden – en dan …
  Veel succes in je nieuwe leven, lieve Vanessa! ♥️

 3. Als ik je woorden las, dacht ik was ik maar terug jong..Ma-Ma-Mia, jawadde Sta-Mi-Na, wat een power..wens je grandioos succes..duim extra! Sleutelwoord voor mezelf..tja nog opzoek!!

  1. Ach,… jong, oud, … het zijn maar woorden. Is het niet zo dat we zo jong zijn als we ons voelen? Ik heb me nl. heel lang zestien jaar gevoeld, al vanaf mijn dertiende, tot aan mijn vierentwintigste… 😉 Nu ben ik 41 maar voel me 35!! 😉 😉 lol

   1. vandaar je doorzettingsvermogen, tof..en het nog tijd maken om zo knap en lyrisch te schrijven..lees je graag!

 4. Lieve Vanessa, Wat ik nog niet eerder had begrepen dat jij inmiddels ook bij de grote groep ‘vrije vrouwen’ behoort om het maar eens vriendelijk te formuleren. Ik hoop van harte dat je een hart-verwarmend jaar tegemoet gaat met doorgaande trouw aan jezelf. In mijn -eerste- dichtbundel ‘Verstilde Bespiegeling’ schreef ik meerdere gedichten over ‘alleen verder’. Ik stuur je deze:

  Landkaart

  Ik leer de kaart van het alleen zijn kennen maar weet nog niet de juiste weg.

  Misschien is het alleen maar weerloos zijn en is het onthand en vervreemd dat in kwetsbaarheid kracht schuilt.

  Elke hobbel een kans.

  Veel kansen wens ik je met inspiratie voor je mooie teksten van binnenuit. Lieve groet, Tanja

  Verstuurd vanaf mijn iPad

  >

 5. Lieve Vanessa, ik wens je heel veel geluk en succes met je nieuwe leven! Het zal inderdaad wennen zijn, maar wees mild voor jezelf bij de moeilijke momenten. Warme groetjes, Lut

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.