Eindelijk december, en opruimperikelen…

Oef, eindelijk is het december! Zoals ik reeds schreef in een vorige post, november is een maand die ik “uitzit”, omdat het nu eenmaal moet. Omdat er na oktober spijtig genoeg eerst een november moet volgen, alvorens december er is. 😉  Maar voila, we zijn er vanaf, nu kan december met klaroengeschal mijn leven binnenkomen. Ik denk al aan kerstlichtjes, glühwein en ijzige winterwandelingen die eindigen met een tas heerlijke soep. En een fijne mix van knus thuisgevoel afgewisseld door lang uitgestelde ontmoetingen met familie en vrienden.

En in december, neem ik mij voor, wil een versnelling hoger gaan in het opruimen en selecteren van de overdaad aan spullen in huis. Vorige week bracht ik reeds drie zakken wol naar een haakvriendin. Dat zit zo: In een vorig leven vond ik het heerlijk om al hakend verschillende patronen uit te proberen, van amigurumi tot shawl en van plaids tot hippe tasjes. Bij het opruimen ontdekte ik een tiental onafgewerkte projecten. Ik sorteerde de levensvatbare items, gooide zonder wroeging de mislukkertjes in de vuilbak en de rest van de wol ging dus naar mijn haakexpert-sister!

Natuurlijk was het niet de bedoeling dat die half afgewerkte haakprojecten weer in een doos zouden belanden. Ik stortte me vol overgave aan het afwerken van de geselecteerde projecten. Met als gevolg dat ik weer de haakmicrobe te pakken heb. 😉 Vervolgens ging ik maandagavond, tegen alle afspraken met mezelf in, op brei-workshop, een ingeving van het laatste moment. Maar eerlijk, ik heb geen spijt, aangezien het een heerlijke ontspannen avond was!

Tja, en dus is er uiteindelijk van opruimen niet zoveel in huis gekomen, aangezien ik volgende projecten afgewerkt heb, aan het afwerken ben, opgestart ben…

 1. Vierkante bloemetjes tasje20161201_115710

 

 1. Dochters’ regenboogsjaal20161129_175555

 

 1. Zoonliefs gehaakte zigzag plaid20161201_115813

Aan die snelheid zal ik tot december 2017 nog steeds blogposts doen over op te ruimen items en kamers… pfft…

16 gedachten over “Eindelijk december, en opruimperikelen…

 1. Prachtig werk hoor Vanessa. Ik ken dat wel…. je begint op te ruimen en dan ontdek je zoals jij dingen die niet afgewerkt geraakt zijn, die maar blijven liggen, zo vond ik onlangs ook bij het opruimen een gehaakte pottenlap, in een mooi blauwe kleur van katoen, het was misschien wel meer voor de kleur te doen dan om een pottenlap, anyway, had ik het terug gevonden en ook afgewerkt zo ineens! Een goed gevoel. Geniet van de dagen van december, het ga je goed.

   1. Het is hier zalig Vanessa, ik heb nog niet veel op mijn blog gezet lately, ik ben steeds ofwel opweg ofwel iets aan’t lezen enz…. zal er weer eens werk van maken 🙂

 2. Weet je wat een heel effectief opruimplan is?
  Verhuizen 😉
  Wij deden het in 2007 en als ik terug denk aan wat ik toen allemaal tegenkwam, weggaf, weggooide etc…

  Ons huis staat nu ook weer vol tot aan de nok maar dat is hoofdzakelijk aan mijn jeugd te danken. Zoonlief met vriendin wonen bij ons in dus hun ‘uitzet’ staat overal opgestapeld. Zodra zij ooit vertrekken krijgen we toch een ruimte …. wat dat betreft kijk ik er wel naar uit maar ach, ze zitten me ook niet in de weg dus lekker laten zitten 😉

  1. Tja, verhuizen, als het aan mij lag direct! Maar de rest wil niet mee. 😮 Maar misschien is mijn opruimwoede een soort voorbereiding op…… ? Welkom trouwens!

 3. Dat haken is iets heel symbolisch: “aan de haak slaan” en “de draad oppikken”… wellicht heb je daar ook wat mee? Het past bij je, zoals schrijven, mama zijn, vriendschap en nog een helebOEl moois!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.