Volle maan collage september: Oogsten!

De volle maan van 16 september wordt Oogstmaan genoemd. Elke maand heeft de volle maan een heel eigen energie. De maan in september verschijnt op het moment dat de boeren aan het oogsten zijn. De resultaten van al het harde werk van afgelopen jaar wordt tot laat in de avond, onder het zilverwitte schijnsel van de maan, binnengehaald. Zelf kijk ik trots terug op de oogst van mijn volle maan collage-traject.

Daarnet heb ik alle collage’s eens op een rijtje gelegd en de hele evolutie van dit jaar kunnen overschouwen. Het is al de negende maand dat ik met volle maan mezelf tijd cadeau geef om een collage te maken. Ik geniet er elke keer weer van en kan me echt verliezen in het bladeren, knippen, schuiven en plakken. Maar het hoofddoel is altijd om er wijzer uit te worden. Daarom nodig ik mezelf elke keer uit om te schrijven over de collage, om meer inzicht te krijgen. Ik deel graag met jullie mijn top 5 wijsheid uit mijn oogst van de laatste negen maanden:

Top 5 Wijsheid Volle Maan Collage’s:

1. De collage bevat zowel universele beelden, als persoonlijke beelden. Het universele beeld is vb. de roofvogel die voor vrijheid staat en voor kijken naar je eigen leven vanuit een vogelperspectief, een bredere blik krijgen om je niet in details te verliezen. Een persoonlijk beeld is de vrouw die in de fles zit. Ik weet precies wat die vrouw uit mijn collage me wil vertellenCollage-schrijven legt mijn innerlijke wijsheid bloot.

2. Op het eerste zicht vreemde combinaties geven me altijd verrassende inzichten; daar waar ik vast zit, opent het de ramen naar een groene tuin en brengt het weer lucht en licht in mijn leven… Collage-schrijven brengt me dichter bij mijn intuïtie.

3. Het blijkt opvallend te zijn hoe de juiste beelden bij elkaar in dit creatieve proces verzameld worden tot een geheel eigen creatie. Ik ‘lees’ uit de beelden wat er op dat moment belangrijk is in mijn leven. Collage-schrijven helpt me mijn blik op de juiste dingen in mijn leven te richten: Wat je aandacht geeft, groeit!

4. De titel van mijn allereerste Volle Maan collage was Mijn plek innemen! Dat was tegelijkertijd een verlangen als iets waarvan ik geen idee had hoe ik dat dan moest doen.  Ik zie nu hoe de beoefening van collage’s maken en schrijven me de ruimte gaf om dit te realiseren. Collage-schrijven helpt me mijn eigen plek in te nemen en die te creëren naar mijn eigen verbeelding.

20160918_153819

5. Elke maand werd ik met mijn neus op de feiten gedrukt: wiens waarheid leef ik na, mijn waarheid of die van een ander? Dat is altijd ‘ne moeilijke‘ geweest voor mij. Het loslaten van waarheden die niet de mijne zijn, het resoluut kiezen voor mijn eigen waarheid (weliswaar met vallen en opstaan) heeft me meer geluk en energie gebracht dan ik ooit zou kunnen vermoeden. Collage-schrijven laat me kiezen voor mijn eigen waarheid!

Laat dat laatste nu net ook een thema van deze volle maan zijn. Deze septembermaan staat in het sterrenbeeld Vissen. Dit gevoelige waterteken (als Kreeft voel ik me verbonden met dit teken 😉 ) maakt dat je het contact met jouw eigen intuïtie sterker kan voelen, je gemakkelijker naar je eigen waarheid kan luisteren. Wanneer je tijd vrijmaakt om stil te staan bij wat er in jezelf leeft, kan je vlot je eigen ideeën communiceren en voor jouw eigen waarheid gaan staan!

Mijn waarheid is dat ik alle ervaringen, kennis en vaardigheden die ik de afgelopen jaren verzamelde, dolgraag wil delen met anderen. Ik wil heel graag zinzoekers, schrijvers, creatievelingen, collage-plakkers, vrouwen met pit, etc … op weg helpen om dichter bij de eigen intuïtie te staan, hun eigen wijsheid laten (her)ontdekken en hen steunen om voor hun eigen waarheid te gaan staan. Daarom ben ik momenteel heel hard aan het werken, achter de schermen, om een ongelofelijk plezant, uitdagend, creatief, innovatief collage-schrijfproject uit te werken. Resoneert dit met iets vanbinnen in jou? Stick with me: eerstdaags zal je hierover alle informatie op mijn blog zien verschijnen.

Liefs,

Vanessa

10 gedachten over “Volle maan collage september: Oogsten!

 1. Vanessa, count me in!!! Ik heb met veel belangstelling je verslagen over je maancollages gevolgd en wilde er zelf ook aan beginnen ihkv de 13 Manen agenda die ik net binnen heb. In combinatie met schrijven ben ik er helemaal voor!

 2. Een collage-schrijfproject … spannend, ik zit op het puntje van mijn stoel …

  Ik volg jouw collage-schrijfsels, dat weet je.
  Wat mij in deze raakt is: “Het is al de negende maand dat ik met volle maan MEZELF TIJD cadeau GEEF om een collage te maken”. Het doet mij stilstaan bij het ‘gevoel’ van GEBREK aan tijd dat ik op dit moment ervaar. Het nodigt mij uit om KEUZES te maken: hoeveel tijd geef ik MEZELF en waarvoor. Misschien kies ik ervoor om mezelf tijd te geven voor een collage om zo dichter bij mij intuïtie te komen.

  En dan is er nog de top 5 wijsheid van jouw volle maan collages! Pareltjes!

  1. Mijn mantra is ook: Wat je aandacht geeft, groeit! Met die blik maak ik tegenwoordig keuzes; wat behoud ik, wat laat ik los. Het Collage-schrijven heeft me al veel geholpen! Ik voel me steeds gesteund door jouw volgen en reageren op mijn blog! dankjewel daarvoor!!

 3. Ik kijk erg uit naar jouw nieuwe initiatief… Temeer dat ik heel veel plezier en diepgang heb ervaren bij jouw vorige project ‘Op de wonderbaarlijkste plaatsen’

  Laat maar komen Vanessa!!!

 4. Dank u Vanessa en ja ik ben ook heel geintresseerd in de kursus. I vertrek volgende week voor heel de winter naar het eiland Gozo en vandaar zal het ook heel leuk zijn om mee te doen.
  Hartelijke groetjes,
  Agnes

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.