Februari Maan Collage

Toen ik de foto van de dame met de blauwe rok zag, wist ik meteen dat zij het middelpunt van mijn collage ging zijn! Ze staat krachtig, met de staf voor extra stabiliteit, de wind trotserend met het grootste gemak. Ik beeld me in hoe de rok, op foto in een verstilde beweging, met de wind mee in allerlei vormen waait.

Deze periode van het jaar kan je voelen hoe de wind heftiger is dan anders. Maar het is een andere heftigheid dan najaarsstromen. De wind van februari/maart is een zachte, liefdevolle schoonmaakwind. De maart-wind blaast alles figuurlijk en letterlijk schoon. De resterende blaadjes, takken, verdord groensel, alles moet baan ruimen. Want er is iets nieuws op komst: de lente. Eerste groene topjes van nieuwe plantjes krijgen ruimte.

En zo ziet mijn februari collage er uit: luchtig en licht, met heerlijke zachte blauw- en groentinten. En hier en daar een vleugje oudroze en soft-oranje. En doorheen alle luchtigheid zie ik een snap-shot van mijn leven in kleurrijke beelden en symbolen.

En daar is ze dan: de werkende vrouw! Ook zij neemt een plek in op mijn februari-collage. Dat is het nieuwe dat bij mij op komst is. Een nieuwe uitdaging op professioneel vlak. Nieuwe collega’s, nieuwe taken, alles nieuw… en fris, lentefris! Of ik per fiets naar mijn werk zal gaan en huiswaarts zal rijden met een tweetal Franse broden in de tas, dat zal de toekomst uitwijzen. Feit is dat mama  brood op de plank zal brengen.

Werkende mama zijn hoort nu ook bij mijn jaar van de Creatie! Mijn creativiteit inzetten om werk en gezin op een kleurrijke manier te combineren! Ik zie het helemaal zitten!

Heeft de wind bij jou ook al schoonmaak gehouden, vanbinnen of vanbuiten? Want brengt de lente jou aan frisse nieuwe dingen, ideeën, plannen, vooruitzichten? 

12 gedachten over “Februari Maan Collage

 1. Opnieuw een heel inspirerend artikel; schrijven aan de hand van de beeld van een collage én de vraag waarmee je dit bericht afsluit die een sprinter in mijn dagboek verdient.
  En je laat mij genieten van jouw enthousiasme met het oog op je nieuwe job.
  Kan niet anders dan een ‘rijke’ periode worden voor jou én jouw nieuwe collega’s.
  Een hartelijke groet, Viviane

 2. Wow, dan mag ik jou feliciteren! Ik wens je heel veel geluk met je nieuwe job! Ik veronderstel dat er nu een last van je schouders valt en dat een deur grootopen staat naar nieuwe uitdagingen en ontdekkingen.Succes!

 3. Ontzettend mooi om op deze manier een nieuwe periode in beeld te brengen. Inspirerend. Ik zie het steeds vaker. Ik ben niet zo van de collages maken (mij teveel knip en plakwerk), maar misschien kan ik iets met woorden bedenken. Ik ga er eens over nadenken. Gefeliciteerd met je nieuwe job!

  1. Dankjewel Marion!
   Ik hou net ontzettend veel van knip en plak en knutselwerk…
   Binnenkort plaats ik hier op verschillende tijdstippen het programma van mijn schrijfcafé’s die ik vroeger organiseerde. Zo heeft iemand er nog wat aan, en misschien kunnen de schrijfopdrachten daarvan jou inspireren om aan woord-collage te doen!! ❤

 4. Wat doe je dat mooi… afstemmend op gevoel en kleur… betekenisvol en symbolisch… Zelfbewust aan een nieuwe fase van je leven beginnend… You go! Veel succes en plezier! 🙂

 5. Een nieuwe job? Gefeliciteerd! Ik wens je dat ze je veel voldoening geeft, dat je je talenten erin verder kan ontwikkelen en dat je harmonie vindt.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.