Breng meer balans in je schrijven met lemniscaat

Op de Herfstsprokkels schrijfavond introduceerde ik het lemniscaatschrijven. Het is een handig hulpmiddel om meer balans in je dagboekschrijven te brengen. De lemniscaat staat voor het eeuwig leven en de wisselwerking tussen tegengestelde krachten. Er is dus geen passender symbool te vinden om te gaan schrijven over twee tegenstellingen die op dit moment in je leven een rol spelen. Maar ook over de dualiteit van deze wereld in het algemeen. Het kan je een nieuwe kijk op dingen geven, zodat je met frisse blik naar iets wat binnenin je leeft kan gaan kijken.

Want elke kracht herbergt ook de tegengestelde kracht in zich. En het ene kan niet zonder het andere. Dus als je enkel naar de ene kant blijft kijken, dan zie je het hele plaatje niet. Ben je iemand die altijd en overal de negatieve dingen opmerkt, dan kan je eens over het positieve van de situatie schrijven. Kijk je enkel naar het licht in je leven en wil je het verdriet niet onder ogen zien, schrijf er eens over aan de hand van de lemniscaat. Het is een duidelijk afgebakende oefening en zorgt ervoor dat je niet zwelgt in één enkele emotie.

Teken zelf een lemniscaat in je dagboek, of download het pdf document. Ik heb de afbeelding van het lemniscaatschrijven ook op Pinterest gezet, voor wie graag plaatjes deelt!! 😉  Jullie ervaringen met het lemniscaatschrijven neem ik graag op in mijn volgende nieuwsbrief, stuur je voorbeeld naar info@zinderen.be. Veel Schrijfplezier!

Liefs,

Vanessa

klik hieronder om de pdf te downloaden!!!!!!

Lemniscaat

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.